Flere unge i bestyrelserne: Bestyrelseslisten.dk

Vi er meget glade for, at vi nu kan fortsætte det arbejde, vi tidligere har igangsat med at få flere unge i de danske bestyrelser, med et nyt initiativ. Denne dagsorden har været helt central for vores arbejde gennem de senere år. Med vores unge CEO, Marius Sangild, i front, forsøger vi selv at være bannerfører for unges repræsentation på danske ledelses- og bestyrelsesposter. Da Marius tiltrådte for 2 år siden, var det til følgende ord:

”Vi har brug for flere professionelle bestyrelser skabt på baggrund af kompetencer og ikke på baggrund af, hvem vi kender. Men vi er slet ikke langt nok med diversiteten i de danske bestyrelser.

Vi mangler inklusion og forskellighed. Jeg vil gerne have flere unge under 35 år med på uddannelsen, fordi de besidder nogle helt andre perspektiver, som man ikke kan finde andre steder. De har andre synspunkter, de kommunikerer på en anden måde, og de ser noget, som ældre generationer med mange års erfaring ikke ser.

 Jeg ser også, at der er rigtig mange unge, som har opnået noget i en ung alder. Der er mange, som har stiftet succesfulde virksomheder, er partnere eller har avanceret hurtigt og opnået flotte resultater. Bare kig på Berlingskes Talent 100-liste med unge talenter i dansk erhvervsliv – her har vi de første 100 kandidater.”

Kort efter indledte vi et samarbejde med blandt andet ungdomsbevægelsen SAGA og har derigennem forfulgt denne dagsorden med masterclasses om unge i bestyrelser ad to omgange. Dette samarbejde har vi fastholdt med henblik på at sikre en øget diversitet i de danske bestyrelser. Som resultat heraf har vi blandt andet set en lavere gennemsnitsalder på vores bestyrelsesuddannelse.

Dog er den foreløbige kulmination på vores arbejde med denne dagsorden dette nye samarbejde med Decisionmakers, hvor vi sammen har samlet en liste af unge kandidater til bestyrelsesposter. Du kan finde listen på www.bestyrelseslisten.dk.

På listen fremgår nogle af de kandidater, som vi kan stå inde for at anbefale til de danske bestyrelser. Vores anbefaling sker på baggrund af, at samtlige navne på listen har taget en bestyrelsesuddannelse som adgangskrav.

Du kan indstille dig selv eller andre relevante kandidater til fremtidige udgaver af listen på www.bestyrelseslisten.dk.

Ambitionen med listen er, at vi kan sætte relevante bestyrelseskandidater frem i lyset, således at bestyrelser har et sted at kigge hen, når de skal finde de nye medlemmer, som også gerne må være unge. Det skal med andre ord gøre det nemmere at finde de relevante, unge kandidater. Forperson for Board Institute, Lise Leonhard Hjort siger følgende om initiativet: “Det vil styrke det danske samfund, at unge i højere grad bliver involveret i væsentlige beslutningsprocesser, herunder også i erhvervslivets topledelse. Naturligvis forudsætter det, at de unge har kompetencerne, men de kommende år vil stille store krav til danske virksomheders forretningsudvikling, og dermed er der behov for nye kapaciteter i bestyrelseslokalerne, og her kan ungdommen bidrage med et fremsynet perspektiv samtidig med, at de repræsenterer fremtidens forbrugere”.

Hvis du vil styrke dine kompetencer inden for bestyrelsesarbejde og eventuelt, som ung, positionere dig som en relevant kandidat til næste års liste, kan du skrive til CEO Marius Sangild, ms@jackie-phillip.dk, for en videre dialog om, hvorvidt vores bestyrelsesuddannelse kan være det rette næste skridt for dig.

Herunder kan du læse den pressemeddelelse, som vi udsendte torsdag kl. 11.30:

Pressemeddelelse Torsdag den 20. juni 2024

Kun 3 ud af 100 bestyrelsesmedlemmer i Danmark er under 30 år:
Ny liste skal få flere unge i danske bestyrelser 

Der er fokus på mere diversitet og ungdom i danske virksomheders bestyrelser, men ofte er virksomhederne i tvivl om, hvor de skal finde egnede kandidater. Nu lanceres Bestyrelseslisten.dk – en ny liste over unge under 35 år, som er klar til opgaven som bestyrelsesmedlem og har gennemført en bestyrelsesuddannelse. 

I dag får danske virksomheder et nyt redskab til at få yngre profiler ind i deres bestyrelse og dermed sikre stærkere diversitet i bestyrelseslokalet.

Bestyrelseslisten.dk er et nyt værktøj til at synliggøre unge bestyrelseskandidater under 35 år, som har tid og mod på at bidrage til bestyrelsernes arbejde. Dertil har de unge profiler alle gennemført en bestyrelsesuddannelse og er derfor klædt på til det ansvar, der følger med rollen som bestyrelsesmedlem.

“Det vil styrke det danske samfund, at unge i højere grad bliver involveret i væsentlige beslutningsprocesser, herunder også i erhvervslivets topledelse. Naturligvis forudsætter det, at de unge har kompetencerne, men de kommende år vil stille store krav til danske virksomheders forretningsudvikling, og dermed er der behov for nye kapaciteter i bestyrelseslokalerne, og her kan ungdommen bidrage med et fremsynet perspektiv samtidig med, at de repræsenterer fremtidens forbrugere,” siger Lise Leonhard Hjorth, bestyrelsesforperson for bestyrelsesuddannelsen Board Institute, som længe har sat fokus på aldersdiversitet i bestyrelser, bl.a. ved at lave flere masterclasses til unge om bestyrelsesarbejde.

Kun to procent unge i bestyrelserne 

Tal fra Danmarks Statistik viser, at danske bestyrelser i dag består af færre end tre procent unge under 29 år, mens 58 procent af medlemmerne er over 50 år. Faktisk er der mere en fire gange flere bestyrelsesmedlemmer over 70 år ift. unge under 30.

Bestyrelseslisten.dk skal gøre det nemmere for danske virksomheder at få adgang til relevante unge profiler med henblik på at skabe mere diversitet i landets bestyrelser.

“Ved at få mere diversitet i bestyrelseslokalerne gør vi danske virksomheder bedre i stand til at træffe gode beslutninger, fordi vi med vores forskellige kompetencer, aldre, køn, etniciteter, verdenssyn og erfaringer ser på virksomhedernes udfordringer og løsninger på forskellige måder. Når vi træffer bedre beslutninger, skaber vi bedre virksomheder, og det vil på sigt gavne det danske erhvervsliv,” siger Nina Ulrik Jensen, direktør i Decision Makers, der er en netværksklub for unge erhvervsledere.

Vil fremhæve bredt udvalg af unge talenter 

Bestyrelseslisten.dk har en ambition om at skabe et omfattende kartotek af bestyrelseskandidater, hvilket giver danske virksomheder adgang til et bredt udvalg af unge talenter.

Forhåbningen er at tiltrække virksomheder, der deler visionen om, at de vil stå langt stærkere i den digitale og globale transformation med unge talenter ombord.

Pressemeddelelse Torsdag den 20. juni 2024

“Diversitet og forskellige persontyper i bestyrelseslokalerne skaber ikke kun bedre beslutninger, men også mere innovative og succesfulde virksomheder. Vores mål med Bestyrelseslisten.dk er at gøre det nemmere for virksomheder at finde unge, kvalificerede kandidater, der kan bidrage med moderne perspektiver, de nyeste kompetencer og anderledes idéer,” siger Marius Sangild, direktør i Board Institute.

For yderligere info og kommentarer, kontakt venligst: 

Nicolai Sabro Hansen

+(45) 5055 3296

nicolai@decisionmakers.dk