Initiativer fra Board Institute skal få flere unge i bestyrelser

Board Institute har fra start sat fokus på diversitet, herunder ambitionen om flere kvinder i de danske bestyrelser, som stadig er et utrolig vigtigt indsatsområde. Men dertil mener vi, at der er et enormt behov for unge i bestyrelser, som en del af diversitets-agendaen også. Simpelthen fordi de danske bestyrelser har så brændende brug for alle de forskelligartede kompetencer, perspektiver, erfaringer, værdigrundlag og personlige styrker diversitet bringer til bestyrelsesmødet.

De unge generationer er opvokset i en stærkt omskiftelig, globaliseret og digitaliseret verden og har dermed en radikalt anderledes platform end den, som de fleste nuværende bestyrelsesmedlemmer er forankret i. Hvilke nye tanker, hvilken forretningsanalyse, hvilke nye idéer og dybe værdier fordrer det?

Hos Board Institute mener vi, at bestyrelsen ikke alene bør bygge på erfaring, men i høj grad også på styrker og personligheder. Det handler om at sammensætte forskellige kompetencer, så synergierne i bestyrelsens strategiske arbejde, kan føre virksomheden mod ny vækst og udvikling.

Hos Board Institute er vi i samarbejde med SAGA og Station gået forrest i udviklingsarbejdet for at få flere unge klædt på til at indtræde i danske bestyrelser. Fordi fremtidens bestyrelser har brug for det game-change, som talentfulde unges kompetencer bringer ind i bestyrelseslokalet.

Organisationerne SAGA og Station kæmper for at ungdommen i højere grad bliver involveret i væsentlige beslutningsprocesser på tværs af det danske samfund og hos Board Institute har vi uddannelsen, der klæder de unge på til rollen og ansvaret.

Vores første fælles initiativ er en Masterclass for unge under 35 år, som har et ønske om at indgå i bestyrelsesverden.

Programmet byder på bl.a. erfaringer og ny viden om bestyrelsesarbejde og værdien af unge i bestyrelser fra blandt andre bestyrelsesformand for SAGA, investor og rådgiver Tue Mantoni, sustainability manager og ungt bestyrelsesmedlem i Carlsberg Danmark Tenna Skov Thorsted, co-director for Station og medlem af Akademiet for Social Innovation Markus Fritz Hansen samt Board Institutes egne 3 profiler: Advokat (H), serieiværksætter og ejer Jackie Phillip, uddannelsesdirektør Marius Sangild og serieiværksætter, journalist og bestyrelsesformand Lise Leonhard Hjorth.

Er du ung under 35 år og kan se dig selv i en bestyrelses-karriere i nær fremtid? Eller kender du unge talenter, som brænder for at gøre en forskel? Så tilmeld dig Board Masterclass d. 8. december kl. 13-17 på linket her: https://www.eventbrite.dk/e/masterclass-om-bestyrelser-unge-i-danske-bestyrelser-tickets-463465336297

Board Institute har også valgt at donere 1 x fuld bestyrelsesuddannelse, som vi trækker lod om på dagen!