Jackie Phillip udgiver bog om fremtidens bestyrelsesarbejde

Savner du inspiration eller konkrete værktøjer til at drive en virksomhed succesfuldt? Ønsker du at træffe bedre strategiske valg, mestre håndteringen af kriser eller være omstillingsparat? Så kan du nu få fat i den nye bog om Fremtidens Bestyrelsesarbejde version 2.0

‘Fremtidens bestyrelse – en praktisk håndbog i bestyrelsesarbejde version 2.0’ er et opslagsværk, inspiration og en guide til at opnå større succes og bedre medarbejderkultur i en virksomhed – men også et wake-up call til alle om de store forandringer, det igangværende digitale paradigmeskifte, FN’s Verdensmål og det genopbygning efter COVID-19 kræver.

Den henvender sig både til dig som nuværende og kommende be­styrelsesmedlem samt til dig, der refererer til bestyrelser eller driver din egen selvstændige virksomhed. Forfatter til bogen er Jackie Phillip med bidrag fra en række førende undervisere på Board Institute.

Opgøret med tantebestyrelser og old boys netværk

Øverst på listen er opgøret med bestyrelsesmedlemmer, som er valgt, fordi de er familie, en del af vennekredsen eller fundet via netværk – og ofte alene får symbolsk betaling.

Fremtidens bestyrelser har brug for, at alle stole besættes af de professionelle kompetencer, som er håndplukket til jobbet og udfylder positionen med tyngde og erfaring og dermed er den støtte for direktionen, som alle progressive virksomheder har brug for. Intention er klar: Der skal skabes flere modstandsdygtige bestyrelser med åben rekruttering af  mænd og kvinder, der vælges efter kompetencer, talent og deres persontype-mæssige match i bestyrelsen som hele.

Danske virksomheder har brug for stærke fremadskuende bestyrelser, der behersker både strategisk forretningsudvikling og krisestyring. Bogens mission er at give alle bestyrelsesmedlemmer en dybdegående forståelse af alle bestyrelsens discipliner – fra det juridiske ansvar og de vigtige regnskabsmæssige processer til de strategiske beslutninger, de svære valg og de værste krisescenarier,” siger forfatter Jackie Phillip.

5 gode råd fra eksperten

1) Skift bestyrelsen ud – bogen beskriver, hvordan man finder de 3-5 profiler, som kan bringe virksomheden til succes i en ukendt fremtid

2) Anvend og lær teorierne omkring emotionel hijacking i bestyrelseslokalet

3) Er virksomheden og bestyrelsen tilstrækkeligt omstillingsparat og up-to-speed ift. digital transformation?

4) Er fremtidens megatrends en del af bestyrelsens agenda?

5) Kender bestyrelsen sit ansvar – også det personlige – og de nyeste danske domme på området, der viser en skærpet retspraksis?

Bliv klædt på til bestyrelsesposten

Med bogens viden og nyttige værktøjer bliver du i stand til at udfylde rollen som fremtidens bestyrelsesmedlem. Du får desuden en dybdegående grundforståelse af det juridiske ansvar, regnskab, økonomi, forsikringsfor­hold og risikostyring samt bestyrelsens indbyrdes roller når det bl.a. gælder kompetencer, personlighedstyper og det strategiske arbejde i ledelsen.

Bogen har allerede fået flere gode anmeldelser og er en del af pensum på Board Institute.

Fremtidens bestyrelse 
168 sider
Vejl. pris kr. 229,95,-
Udgivelse: 12. april 2021
Muusmanns Forlag

 

Om forfatteren
Jackie Phillip er højesteretsadvokat, stifter af advokatfirmaet Jackie Phillip & Co med stor erfaring i erhvervsret, serieiværksætter og driver sit eget investeringsselskab med investeringer i en række brancher, bl.a. bilproducenten Fiskers Inc. Han har studeret Top Management på Danske Bestyrelsesadvokaters bestyrelsesuddannelse og har en HD i ledelse og organisation. Jackie Phillip står bag Board Institute – kendt som én af Danmarks bedste bestyrelsesuddannelser og har været medlem af 38 bestyrelser.

 

Bestyrelsens
#1 White Paper

Få den ultimative vidensrapport og tilmeld dig nyhedsbrevet, som er et must have for ethvert bestyrelsesmedlem og virksomhedsejer!