Næsten halvdelen er nu kvinder på Board Institute

40% kvinder på Board Institute

Hele 40% af deltagerne på Board Institute er kvinder. Vi er utrolig stolte af at gå foran ved at tiltrække så mange målrettede kvinder, udtaler advokat og stifter Jackie Phillip. 

Det kan godt være, at pladserne rundt om bordet i bestyrelseslokalerne overvejende indtages af mænd. Hos Board Institute oplever vi dog, at kvinderne er særdeles aktive, når det handler om at klæde sig godt på til at træde ind i bestyrelseslokalerne. På vores bestyrelsesuddannelse er hele 40 procent af deltagerne målrettede kvinder, der for alvor ønsker at opkvalificere deres viden og kompetencer til et professionelt bestyrelsesarbejde. Et tal der er højere end den aktuelle andel af kvinder i bestyrelser.

Board Institute mener, at fremtidens bestyrelsesmedlemmer bør rekrutteres på baggrund af kompetencer og til roller, virksomheden har brug for. På den baggrund er vi stolte af at kunne tiltrække kvinderne, siger advokat Jackie Phillip og peger på, at både diversiteten og professionalismen i bestyrelseslokalet er tiltrængt:

“Vi er stolte over at have en uddannelse, der appellerer til kvinderne. Historisk har der været alt for meget rygklapperi med tantebestyrelser, old boys netværk, familie- og vennebestyrelser. Det skal vi bryde ned. Der skal skabes flere modstandsdygtige bestyrelser med åben rekruttering af mænd og kvinder, der vælges efter kompetencer, talent og deres persontype-mæssige match i bestyrelsen. Med et certifikat i hånden ser vi nu, at kvinderne for alvor kan gå ind og give et professionelt modspil i bestyrelseslokalet og blive valgt på deres kompetencer. Samtidig ved vi, at større diversitet i bestyrelseslokalet styrker både innovation og kreativitet. På Board Institute går vi målrettet efter at tiltrække endnu flere kvinder de kommende år,” siger Jackie Phillip og pointerer, at det også giver en helt anden dynamik til dialogen på selve uddannelsen.

Fra 2014 til 2019 steg andelen af kvindelige direktører fra 14 pct. til over 15 pct. Andelen af kvinder i bestyrelser er uændret i perioden og ligger på 19 pct. (DST 2019)

 

Bestyrelsens
#1 White Paper

Få den ultimative vidensrapport og tilmeld dig nyhedsbrevet, som er et must have for ethvert bestyrelsesmedlem og virksomhedsejer!