Ny CEO hos Board Institute

Marius Grønning Sangild er efter kun 7 måneder ombord, udnævnt som CEO for bestyrelsesuddannelsen Board Institute. Marius blev tidligt i sin karriere udvalgt af kapitalfonden Nova Founders Capital, og kommer med stor erfaring fra bestyrelses-segmentet. Nu går han målrettet efter vækst og kvalitetssikring af de danske bestyrelser.

 

”Marius har allerede skabt stærke resultater og udvist den dedikation og det ekstraordinære talent for forretningsudvikling, organisation- og brandopbygning såvel som intern og ekstern kommunikation, som jeg havde tårnhøje forventninger til,” siger stifter Advokat (H) Jackie Phillip, som derfor har valgt at træde tilbage som administrerende direktør og overdrage ansvaret til Marius Grønning Sangild, som indtræder i det nye job fra 30. marts 2023.

Selv giver Marius udtryk for, at han brænder for fortsat at vækste Board Institute og skabe unik værdi for den enkelte kursist.

”Jeg er enormt stolt af at være med til at vækste en virksomhed, som har så mange muligheder foran sig. Board Institute er en meget anerkendt bestyrelsesuddannelse, men der ligger alligevel meget potentiale i det, Jackie har brugt 7 år på at udvikle, forbedre og finpudse,

”Jeg kan mærke, at vi virkelig slår igennem på vores fleksibilitet, fokus på fremtiden og inklusion, diversitet, faglighed og virkelig også det stærke og unikke netværk, Board Institute faciliterer. Jeg har ikke set en eneste gå hjem uden nye relationer, som selvfølgelig ofte fører til spændende samarbejde eller sparring i fremtiden, efter uddannelsen.”

“Board Institute havde her i januar en gruppe på bestyrelsesuddannelsen, som endte med at lave en LinkedIn-gruppe, booke middag en måned ud i fremtiden, og de taler stadig sammen. Det er unikt på en uddannelse at skabe de rum med de muligheder, og det er noget at det vi specialiserer os i.

Netværket er noget af det vigtigste, hvis man gerne vil have flere bestyrelsesposter, og vi hjælper både kandidater med at finde den næste bestyrelse, men også bestyrelsen med at finde den bedste kandidat. Det er nemlig vigtigt for os at bidrage stærkt til den positive forandring, vi ser ske i de danske bestyrelser, som ansætter på baggrund af kompetencer og diverse profiler med komplimenterende kompetencer og personligheder,” siger Marius.

 

3 hurtige til Marius Grønning Sangild:

 

1) Hvorfor er professionelle SMV-bestyrelser vigtige i fremtiden?

”Vi har brug for flere professionelle bestyrelser skabt på baggrund af kompetencer og ikke på baggrund af, hvem vi kender. Vi er slet ikke langt nok med diversiteten i de danske bestyrelser. Vi mangler inklusion og forskellighed. Vi står over for en enorm omstilling, fordi det i utroligt mange danske SMV-bestyrelser stadig handler mere om at drikke god rødvin, få særlige privilegier og dyrke personlige fordele af netværket – end det handler om at være den støtte og udfordrer til direktionen, som virksomhederne reelt har brug for. Nu mere end nogensinde tidligere. Og det er her bestyrelsesuddannelsen kan gøre en forskel.”

2) Hvorfor kom du ind i bestyrelsesverdenen og sidder du selv i nogle poster?

”Min primære erfaring kommer fra de talrige bestyrelsesnetværk, jeg har arbejdet med hos Presidents Institute. Her skabte og udviklede jeg bestyrelsesnetværk og har fået en stor indsigt i, hvad fremtidens bestyrelsesarbejde vil kræve – men også hvad fremtidens bestyrelsesmedlemmer har brug for og efterspørger. Jeg manglede i min hverdag også at det jeg leverede til mine deltagere, var mere fagligt og det rammer Board Institute perfekt ind i. Jeg er selv på vej ind i et par bestyrelser, som jeg glæder mig til at offentliggøre.”

3) Hvorfor er det nødvendigt at tage en bestyrelsesuddannelse?

”Board Institute uddanner bestyrelsesmedlemmer til fremtidens bestyrelser, hvor samspil mellem forskellige persontyper og kompetencer spiller direktionerne og virksomhederne stærke. Jeg vil fortsat arbejde for, at Board Institute skal udklække nogle af de dygtigste bestyrelseskandidater i Danmark.”