Skal du med til vores næste MasterClass i marts 2023?

I sidste uge var Board Institute sammen med SAGA-DK og STATION vært for vores første Board Masterclass for unge under 35 år, som har ambitioner om at bidrage til de danske bestyrelser!

I alle 3 organisationer er vi nemlig enige om, at der er en stigende generationskløft, og derfor bliver det vigtigere at få de unge mennesker med nye perspektiver ind i strategiske beslutningsrum.

Med en fuld sal beviste 125 visionære og målrettede unge, at der er rigeligt med engagerede, dygtige og fremtidsorienterede unge mennesker, som er klar til at påtage sig et bestyrelsesansvar.

På dagen havde vi bl.a. besøg af Tue Mantoni, Brian Mikkelsen, Tenna S. Thorsted, vores Board Institute bestyrelsesforkvinde Lise Leonhard Hjorth og vores ejer og serieinvestor advokat (H) Jackie Phillip. Der blev givet mange spændende informationer og facts ud til deltagerne. Som et lille kuriosum kan nævnes, at Tenna er medlem af bestyrelsen i Carlsberg A/S, og i øvrigt det yngste bestyrelsesmedlem i Danmark af en C25 bestyrelse.

Her er nogle af de punkter, som vi fik fra oplægsholderne på dagen, super interessant læsning:

 • Der er flere bestyrelsesmedlemmer, som er 70 år og derover end under 40 år i danske bestyrelser.
 • Kun 8% af alle bestyrelsesposter bliver slået op. Dette betyder, at 92% af alle bestyrelsesposter aldrig ser dagens lys ved rekruttering, men bliver besat via netværk og i lukkede fora.
 • Der er mere end 41.000 bestyrelser i Danmark.
 • De største virksomheders bestyrelser i Danmark fører an med flest kvinder og unge, de mindre virksomheder halter meget bagefter.
 • Ejer ledet virksomheder med eksterne bestyrelsesmedlemmer har en højere værditilvækst, en højere produktivitet og en højere omsætning per medarbejder (end virksomheder uden eksterne bestyrelsesmedlemmer).
 • Husk, at det kan være en fordel at være ung og uerfaren. Det betyder, at man også er mindre forudindtaget, og dermed i højere grad kan basere sine beslutninger på fakta og analyser.
 • Er du ny i en bestyrelse og usikker på, hvordan du kommer til orde, så kan du med fordel tage en dialog med ordstyrer dagen før et bestyrelsesmøde, så du bedre kan sikre, at du får fremsat dine pointer.

Start i det små, evt. med en bestyrelsespost i en frivillig forening?

Vi fokuserer selvfølgelig på helheden i Board Institute og glæder os derfor også til at afholde vores næste Board Institute MasterClass, hvor vi opkvalificerer dig som bestyrelsesmedlem indenfor de trends og tendenser, der tegner sig i det danske erhvervsliv, og som vi skal være ekstra skarpe på i bestyrelserne både nu og i fremtiden.

Board Institute MasterClass er for alle uanset alder og bestyrelseserfaring, og det er en rigtig stærk overbygning, hvis man allerede har en bestyrelsesuddannelse, arbejder med ledelse eller er aktiv i en eller flere bestyrelser.

Board Institute MasterClass afholdes mandag den 20. marts 2023 i København, kl. 9-17, på Nh Collection hotel.

På blot én enkelt dag får du indsigt i flere aktuelle og værdifulde emner:

 • Indsigt i de globale megatrends, så du kan forstå, hvordan det kan give din virksomhed et forspring v/fremtidsforsker Claus Kjeldsen
 • Det hastigt voksende antal af cyberangreb kan koste din virksomhed meget dyrt på kort tid. Alligevel ser vi, at 67 procent af alle virksomheder baserer deres sikkerheds set-up på anbefalinger fra leverandører. Bliv klogere på Cyber Security/Cyber Crime og få bestyrelsens need-2-knows omkring it-sikkerhed ved Jan Quach, Director of Customer Success Engineering hos Logpoint.
 • Elizabeth Boye, sætter fokus på ESG, hvor hun bl.a. vil give os relevant viden om bæredygtigheds-dagsorden. Hun ser på, hvorledes integration af bæredygtighed i forretningen bidrager til virksomhedens agilitet, mens der skabes positiv udviklingseffekt for både interessenter og aktionærer. Vi får også en opdatering på nuværende og kommende lovkrav (CSRD, Sustainability Due Diligence, The EU Whistleblower Directive samt EU Taxonomy and Science).
 • Få hele organisationen til at se den dybere mening med det, I gør hver eneste dag. Mini-Masterclass i ’Det Meningsdannende Lederskab’ ledet af keynote speaker og Enna gram-ekspert Flemming Christensen, som er forfatter til 18 bøger om ledelse, teamudvikling og personlig udvikling. Det er en fordel, hvis du har haft modul 3 på Board Institute med Flemming Christensen, men det er ikke et must.

Prisen er kr. 4.900 + moms. inkl. certifikat og velsmagende forplejning på det 5-stjernede hotel NH Collection Hotel i Strandgade 7 i København.

Skriv til Marius Sangild på mail: ms@jackie-phillip.dk eller ring på 3131 0080, hvis du gerne vil høre mere om programmet.